Thursday, 27 December 2012

Amanat Hadi : VIDEO ahli PAS mengaku hukum kafirkan orang UMNO

Hukuman Kafir mengkafir sudah menjadi Mainan PAS selepas Amanat Haji Hadi di Banggol Paradong 1981 menjadi pegangan kepada Penyokong Tegar PAS & Video ini adalah BUKTI dimana penyelewengan Haji Hadi terhadap Amanat Tersebut & kesannya keatas pengikut tegar PAS selepas di khianati oleh Haji Hadi..
Bekas Penyokong tegar PAS Jusoh Bin Idris 68, dari Besut Terengganu telah membuat pengakuan terbuka ke atas penyesalannya yang menjadi Pak turut kepada pimpinan PAS sehingga dia sanggup mengkafirkan sesama islam di sebabkan Amanat Tersebut...

Malahan di sebabkan kesan daripada Amanat Haji Hadi tesebut juga masih terdapat 11 buah masjid solat jumaat dalam satu kariah di Terengganu yang telah menyebabkan Baginda Sultan Berdukacita.. & pernah bertitah.

“Keadaan ini amat menyedihkan Beta selaku ketua agama dan pemimpin umat Islam di negeri ini,” titah baginda ketika merasmikan Masjid Sultan Ismail di Chendering,

Solat Jumaat di dua masjid dalam satu mukim sejak lebih 20 tahun lalu sukar diselesaikan walaupun pelbagai tindakan dilakukan jabatan Agama Islam Terengganu kerana kesan dari Amanat itu MASIH LAGI mempunyai pegangan daripada Pengikut tegar PAS sehingga kini.

SELAGI AMANAT HAJI HADI INI TIDAK DI TARIK BALIK.. PERPECAHAN UMAT ISLAM KERANA POLITIK AKAN TERUS BERLAKU & PAS PERLU BERTANGGUNGJAWAB KEATAS DOSA PENYOKONG MEREKA YANG MASIH BERPEGANG KEPADA AMANAT TERSEBUT.

Monday, 24 December 2012

Pendedahan Kafirkah Aku : VIDEO pengakuan Ahli PAS keluar parti kerana amanat Haji Hadi!

Pendedahan Buku kafirkah aku? Menyebabkan ramai ahli pas membuat pengakuan pernah mengkafirkan orang UMNO & menjadi perpecahan dikalangan Orang Islam.

Pengakuan daripada Khaled Mohamad yang pernah memegang jawatan sebagai AJK PAS Dun Jabi, Setiu Terengganu ini membuktikan bahawa Amanat Haji Hadi ini pernah menyebabkan ramai Ahli PAS sanggup menkafirkan anak beranak & menyebabkan perpecahan dikalangan Umat Islam.

Sehingga kini amanat ini masih lagi berterusan seperti kejadian pada 11 Julai 2012 di PASIR MAS, Kelantan Apabila Suami, Yahaya Ibrahim yang berusia 78 tahun sanggup menceraikan isterinya Hasnah Che Ahmad yang berusia 61 disebabkan perbezaan politik.

Di Terengganu juga pernah berlaku solat 2 imam & masih terdapat 11 masjid yang masih solat 2 kariah dalams satu masjid disebabkan oleh Amanat Haji Hadi.Bukti keratan akhbar Amanat Haji Hadi Masih berterusan...

Peristiwa dimana suami menceraikan isteri kerana taksub PAS

Sunday, 23 December 2012

Amanat Hadi Ulama PAS jadi takut...!!!

Post Pic

SHAH ALAM: Ulama PAS dilihat semakin tidak berfungsi apabila hanya berdiam diri dalam isu "Amanat Hadi 1981" malah membiarkan ahli-ahlinya terus terkeliru.
 
Sehingga kini, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dilihat terus membisu walaupun semakin ramai ahli parti itu yang tampil menyatakan kekesalan ekoran terpengaruh dengan hujah mengkafirkan Umno lebih 30 tahun.
 
Artikel Mingguan Malaysia bertajuk 'Wajarkah Hadi, ulama PAS terus membisu?' menyifatkan perkara tersebut tidak wajar dianggap isu yang basi kerana jelas dakyah Hadi itu telah merasuk pemikiran penyokong PAS untuk terus membenci Umno.
 
Ia dibuktikan dengan pengakuan bekas-bekas ahli PAS yang sebelum ini bertindak taksub berdasarkan amanat itu sehingga sanggup membelakangkan syariat Islam.
 
Dilaporkan pendedahan tentang sikap seorang imam yang enggan menguruskan jenazah 'orang Umno', memulaukan imam-imam yang dilabel pro-Umno, malah membina masjid berasingan kerana tidak mahu menyertai aktiviti keagamaan kerana amanat itu.
 
"Apakah dengan menganggap isu basi maka ia mampu menebus dosa-dosa yang terjadi akibat kelahiran amanat tersebut?
 
"Kepada ulama-ulama PAS, mereka harus bertanggungjawab menasihatkan Abdul Hadi untuk membuat tindakan yang betul supaya mereka tidak dilihat 'tumpang sekaki' menanggung dosa akibat kepercayaan penyokong PAS kepada amanat berkenaan," memetik artikel itu.
 
Gesaan supaya Hadi membuat pengumuman terbuka menarik balik amanat tersebut turut disuarakan pengasas Pondok Geting, Tumpat Abdullah Saa'mah demi kesejahteraan umat Islam di negara tanpa mengira fahaman politik. 
 
Tambah Abdullah lagi, Hadi akan menanggung segala dosa perpecahan kaum yang berlaku kepada umat Islam kerana terpengaruh dengan amanatnya itu. 
 
"Perbetulkan, rombak balik amanat itu. Cakap dulu. Kalau tidak perbetulkan maka dia bertanggungjawab, berdosa kerana memecahbelahkan orang Islam.
 
"Jika tidak tarik balik, orang Islam akan jatuh dan akan terus berpecah belah," katanya mengulas lanjut isu ini.
 
Justeru dijangkakan PAS akan berhadapan dengan kerugian besar dengan hukuman rakyat yang semakin sedar dengan ketamakan kuasa politik sehingga sanggup mempertahankan perkara yang jelas salah dari sudut akidah, kata artikel itu lagi.
 
"Abdul Hadi bertanggungjawab untuk menarik balik amanat itu kerana adalah tidak wajar jika benar beliau sudah tidak berpegang kepada amanat itu, beliau terus membiarkan penyokong-penyokong mempercayai amanat tersebut masih relevan sehingga ke hari ini."

Monday, 17 December 2012

Kafirkah Aku, Pendedahan Hadi Awang Menyesatkan Puluhan ribu Penyokong PAS

Puluhan ribu ahli dan pengikut tegar Pas dikesan masih berpegang teguh kepada amanat Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada 1981 yang mengkafirkan UMNO sehingga mereka kekal sehingga kini menganggap orang UMNO adalah kafir.
 Perkara itu didedahkan sendiri aktivis yang juga bekas ahli seumur hidup Pas, Zainon Ismail atau lebih dikenali sebagai C.N al-Afghani (gambar) berikutan masih ramai pengikut tegar parti itu percaya, pemimpin serta ahli UMNO jauh lebih hina daripada orang-orang bukan Islam.

Sehubungan itu, Zainon mendesak Abdul Hadi yang kini memegang tampuk kepemimpinan Pas menarik balik amanat berkenaan demi kepentingan umat Islam di negara ini kerana selagi beliau tidak berbuat demikian, orang Melayu akan kekal berpecah sampai bila-bila.

Katanya, dalam soal tersebut Abdul Hadi perlu meletakkan kepentingan akidah jauh lebih penting daripada pertimbangan politik kerana jika tidak, puluhan ribu pengikut Pas terus bergelumang dengan dosa akibat mengkafirkan saudara seagama hanya kerana perbezaan politik.

“Kepimpinan Pas tidak boleh berdiam diri dalam hal ini seolah-olah Abdul Hadi tidak melakukan apa-apa kesalahan ketika mengeluarkan amanat kerana kesannya kepada masyarakat terlalu besar. Soal kafir-mengkafir ini isu akidah jauh melebihi kepentingan politik.

“Saya salah seorang ahli Pas yang terpengaruh dengan amanat tersebut sehingga sanggup mengkafirkan ayah dan abang sendiri. Sehingga kini saya tidak tenang kerana dihantui dosa itu. Saya memohon kepada Allah agar diampunkan dosa sebelum ajal menjelma.

“Tapi sebagai individu bertanggungjawab apatah ketika berkuasa, Abdul Hadi perlu membetulkan semula akidah pengikut Pas kerana masih terdapat puluhan ribu ahli parti yang taksub dan menganggap Umno kafir,” katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.

Menurut Zainon, walaupun sudah 31 tahun berlalu, tetapi amanat Abdul Hadi membarah sehingga ke hari ini di dalam jiwa dan pemikiran pengikut tegar Pas menyebabkan mereka menolak mentah-mentah apa sahaja termasuk kebaikan yang cuba dibawa kerajaan.

Dalam pada itu, Zainon berkata, beliau sudah bersedia untuk menghadapi pelbagai ‘serangan’ yang bakal dilemparkan pemimpin Pas termasuk ‘tuduhan wajib’ seperti dibeli oleh Umno kerana bertindak mendesak Abdul Hadi menarik balik amanat beliau yang membawa perpecahan.

“Saya buat semua ini atas sifat keinsafan diri demi untuk melihat akidah orang Islam khususnya pengikut tegar Pas yang bertindk mengkafirkan saudara seagama dapat diperbetulkan semula dan bagi tujuan itu, saya sedia bersemuka dengan mana-mana pemimpin Pas,” katanya.

Untuk download Buku Kafirkah aku sila layari :-
 www.terengganutoday.com atau airmatamamali.blogspot.com

Tuesday, 11 December 2012

Warga Felda Selasih Halau 'Kembara Fitnah' Oren Mazlan Aliman

‘Selamatkan Felda Dari Fitnah’- Atas semangat itulah Presiden Anak, Mazlan Aliman bersama hampir 250 peserta Kembara Oren peringkat negeri Terengganu bersama 80 kenderaan dihalang memasuki Felda Selasih di Besut.
Sebelum itu, ‘kembara fitnah’peringkat negeri Perak awal November lalu ke Felda Lasah di Sungai Siput terpaksa dibatalkan kerana tidak mendapat sambutan. Di Felda Ijok dan Felda Tengi, konvoi berkenaan dihalang masuk ke kawasan penempatan Felda oleh warga peneroka.
Pada 7 Disember lalu, Mazlan Aliman terpaksa ‘menangis’ sekali lagi kerana kembara yang membawa risalah fitnah dan ucapan dusta ditolak oleh warga Felda Selasih.

Setelah gagal memperbodohkan orang Felda, rombongan yang didalangi pemimpin Pas dan Pakatan Rakyat itu tiada pilihan lain melainkan menuduh warga Felda sebagai tidak bertamadun, ‘kampung’ dan ‘golongan hutan’ serta menjadikan UMNO sebagai sasaran.

Memang Sah!!! Mazlan Aliman datang untuk buat fitnah. Disebabkan tidak berjaya menabur ‘fitnah-fitnah besar’, AJK Pas Pusat itu meninggalkan ‘fitnah-fitnah kecil’ dengan menuduh UMNO mempergunakan penduduk yang 90 peratus remaja berusia 13 hingga 16 tahun?

Kejadian kira-kira pukul 5.30 petang itu menjadi sedikit tegang apabila konvoi berkenaan bertegas untuk memasuki kawasan Felda itu walaupun dihalang oleh warga peneroka dan diselang-seli dengan laungan seperti ‘Hidup Felda’ dan ‘ Tolak Fitnah’.

Konvoi itu turut membuat ‘auta’ dengan alasan mahu solat Asar di Felda Selasih. Solat dijadikan alasan untuk menghalalkan mereka menabur fitnah. Islamnya Pas! Mazlan Aliman jangan fikir orang Felda bodoh!

Malah, ada juga individu yang mempin konvoi berkenaan bersikap kasar, kurang ajar dan mahu bergaduh dengan penduduk setempat.

Solat Asar pukul berapa? Terdapat banyak masjid dan surau sepanjang perjalanan untuk singgah solat Asar, kenapa Masjid Felda Selasih yang begitu jauh dipilih untuk solat Asar? Barangkali Anak dan Pas lebih pentingkan agenda tabur fitnah berbanding Solat?

Turut serta dalam rombongan adalah Pengerusi Anak Terengganu yang juga Timbalan Yang Dipertua Pas Kawasan Besut, Salahuddin Ayob dan Pengarah Majlis Tindakan Dun Jabi, Dr Azman Ibrahim.
Sebelum itu, konvoi berkenaan yang singgah di Felda Kerteh II, Felda Jerangau dan Felda Bukit Bading disambut dingin oleh penduduk yang kebanyakkan mereka bukan warga Felda.

Episod malang itu bukan salah UMNO seperti yang didakwa sebaliknya rakyat sudah dapat menghidu ‘tembelang’ penipuan pemimpin Pas.

Sebenarnya, yang perlu diselamatkan ialah Pas daripada terus menjadi ‘kuda tua’ kepada DAP dan PKR!

Anak bersikap kurang ajar menunding jari mengugut Warga Felda

Monday, 10 December 2012

Hasan Ali Kena Marah Dengan PAS!!!

Hasan Ali menjadi mangsa kepada DAP & PKR di Selangor.. Tetapi di mana PAS?? diam!!! malahan Hasan Ali ini menjadi mangsa... PAS!!di pecat dan di maki oleh penyokong taksub mereka..